top of page

SEVGİLİ ETKİN SAĞLIK OKURLARI MERHABA

Yeni sayımızla yine sizlerle birlikteyiz. Bu sayımızda da yine merakla, keyifle okuyacağınız yazılarımız var.


Öncelikle, 14 Mart Tıp Bayramı. Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye’de doktor sayısı sadece 346 iken Atatürk’ün ve değerli Tıp doktorlarının gayretiyle çok önemli tıp fakülteleri kurulmuş ve yine birbirinden değerli Tıp doktorlarımız ülkemiz insanlarına hatta dünyaya canla başla hizmet etmişlerdir. 14 Mart’ı gerçekten bayram gibi kutlamamız ve sahip olduğumuz bu değerlerin farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sağlıkta son yıllarda uygulanan bazı kararlarla doktorların hastaya ayırdıkları süre kısıtlanmış, bu da sağlık için olumlu bir durum yaratmamıştır. Prof. Dr. Taner Gören, bu durumu Etkin Sağlık Dergimizin bu sayısında yazdı. Hep birlikte doktorun hastaya ayırdığı sürenin uzaması için çalışıp yetkililere duyuralım diyor.


14 Şubat Sevgililer Günü, daha güzel sevmek için bir bahane, her gün sevelim tabi ama o gün daha özel bir sevgi sunalım sevdiklerimize, sadece armağan değil...


8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yazımızı Eczacı-Yazar Ayşe Dündar yazdı. Keyifle okuyacağınızı biliyorum.


“Yapay zekanın tıp ve gıda bilimindeki rolü tartışmasız önemlidir. Özellikle hastalık teşhisi, tedavi, planlamave kişiselleştirilmiş sağlık önerileri gibi alanlarda bu teknolojiler büyük önem taşır. Yapay zeka ile insan uzmanlığının birleştirilmesi, en etkili ve başarılı sonuçları üretme yöntemi olacaktır.” diyor Prof. Dr. Fatih Yıldız. Değerli Hocamızın yazısını merakla okuyacağınıza inanıyorum.


Tüberküloz hastalığı iyice azaltılmış, yok edilmeye çalışılırken yapılan bir ihmalle tekrar tekrar hasta ve ölüm sayıları artabiliyor. Birleşmiş Milletler devlet başkanları düzeyinde tüberküloz konuşulduğunu yazan Değerli Hocamız Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan bu konuya dikkatimizi çekmek istiyor.


Kenevirin gizemli dünyasına girmeye başlıyoruz. stanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalı Hocalarımız sizler için kenevir konusunu yazdılar, ilgiyle okuyacağınızı biliyorum.


Daha birçok yazımızın olduğu 62. Sayımızı da sizlerle buluşturduğumuz için dergi ekibimiz mutluluk duymaktadır. Sizlere keyifli okumalar diliyoruz.


Ecz. Asuman Çakıroğlu


Etkin Sağlık Dergisi 62. sayımıza ulaşmak için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz;





bottom of page