top of page

SEVGİLİ ETKİN SAĞLIK OKURLARI MERHABA

Cumhuriyetimizin 100. Yılını her ilde, kasabada, köyde ve mahallede büyük coşku ile kutladık, yeni kararlar verdik. Cumhuriyetimize daha çok sahip çıkacağımıza, ülkemiz için daha çok çalışacağımıza sözler verdik.


Şimdi de yeni yılı kutlama zamanı geldi. Tüm bu kararlarımızı uygulamak için yeni yıl iyi bir başlangıç olur. Her güzel şeyi; ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuk ve gençlerimizin gelecekleri için yapacağız. Bundan eminim, yeni yılınız kutlu olsun...


Prof. Dr. Şükrü Hatun, çocuk endokrinoloğu. Öyle bir hoca ki, hem Tip 1 diyabetli çocukları hem de ailelerini birlikte tanıyarak, onlarla ilgilenerek farklı bir doktorluk yapıyor. Önemli hastalıklarını günlük yaşantılarını bozmayacak şekilde bir düzen kurarak ve onlara kendilerini iyi hissettirerek tedavi ediyor. Yani gönülden yardım ediyor. Bu çok önemli bir konu. Bizim de konuşmamızda bazı değişiklikler yaparak “şeker hastası” yerine “Tip 1 diyabetli” dememizi öneriyor. Dünyada birçok ülkede, Tip 1 diyabetli çocuklarda kullanılan ve devletler tarafından ödenen sensörlerin ülkemizde de ödenmesini umut ediyor. Hep birlikte Saygıdeğer

Hocamıza destek olalım diyorum.


Gluten allerjisi mi, hassasiyeti mi, Çölyak mı? gibi sorulara değerli hocamız Prof. Dr. Kadir Demir cevap veriyor. Buğdayı ve proteinlerini anlatan yazısı güncel ve hepimizi yakından ilgilendiriyor.


Mantarların sayılamayacak kadar çok faydası var. Üzerinde çalışmalar yapılan mantar çeşitlerini ve bunların yararlarını değerli Prof. Dr. Afife Mat hocamızın yazısında bulacaksınız. Mantarlara bir de bu gözle bakmanın çok önemli olduğunu belirtmemde fayda var.


Zeytinyağının yanında bir de zeytin yaprağının önemini değerli Uzman Eczacımız Sevil Ağalar Altınel yazdı. Dergimiz dopdolu ve okumanız için hazır.


Hepinize, yeni umutların yeşereceği yeni bir yıl diliyorum...


Sevgilerimle,


Ecz. Asuman Çakıroğlu




bottom of page