top of page

SEVGİLİ ETKİN SAĞLIK OKURLARI MERHABA

Yeni bir sayı ile yine birlikteyiz. Yaklaşık bir buçuk sene önce başlattığımız “Anne Sütü Projemize” devam ediyoruz, amacımız daha çok bebek anne sütü ile beslensin, daha sağlıklı ve biraz daha zeki olsunlar. Bu yıl, “Haydi iş ile emzirmeyi birlikte yürütelim” teması kapsamında eğitimlerimiz ve çalışmalarımız çalışan annelere destek için süt sağma ve saklama üzerine olacak... Umarım daha çok bebeğin anne sütü ile beslenmesini sağlamaya devam ederiz.

Projeye başladığımız dönemde hamile olan dernek üyemiz Ecz. Hilal Nesrin Akbulut’un bebeği bir yaşına girdi bile. Eğitimlerden ve karekodla ulaşılan broşürümüzden çok yararlandığını söyledi. Hem Nesrin’in duygu dolu yazısını hem de Uzman Ecz. Burcu Onay’ın çalışan annelere destek konulu yazısını dergimizin ilk sayfalarında bulacaksınız.

Saç güzelliği, estetiğin en önemli öğelerinden biri. Saç problemlerini aromaterapi ile çözmek bence çok önemli. Konu ile ilgili yazımızı Uzman Ecz. Sevil Ağalar Altınel yazdı. Kendisi bu dönem Aromaterapi Derneği Başkanlığı’nı da yürütmektedir.

Hızla aldığımız göçler, görülme oranları neredeyse çok azalmış kızamık hastalığının yeniden görülmeye başlamasının sebepleri arasında sayılmaktadır. Dr. Cihan Avaroğlu kızamık konusunu sizler için yazdı. Önemli bilgiler bulacağınızdan eminim.

Epilepsi, toplumlarda oldukça yaygın rastlanan bir hastalık. Aslında en önemli sıkıntı, nöbetlerin ne zaman geleceğinin belli olmaması ama ilaçlar bunu çoğunlukla ortadan kaldırabiliyor. Prof. Dr. Seher Naz Yeni, hastalığı ve böyle bir durumla karşılaşınca ne yapacağımızı son derece sade bir dille dergimiz için yazdı. Uzman Ecz. Berna Barut, sirkadiyen ritim ve ayrıca karaciğer problemlerini bir hayli çözebilen enginar hakkında yazdı.

Gelelim çikolatanın yararlarına; çikolata aslında oldukça faydalı, iyi hissettiren bir besin. Önemli olan iyi hazırlanmış olması aksi halde yediğimiz çikolata olmayacağı gibi faydalı da olmayacaktır. Çikolatayı bize Prof. Dr. Afife Mat yazdı. Kendisinin bu konuda kitabı da bulunmaktadır.

Hepinize iyi okumalar diliyorum.

Ecz. Asuman Çakıroğlu



bottom of page