top of page

SEVGİLİ ETKİN SAĞLIK OKURLARI MERHABA

Yeni bir sayı ile sizleri selamlıyoruz...

Sağlığınızı koruma çabalarınıza bilimsel destek vermek amacıyla dergilerimizi iki ayda bir değerli yazarlarımızın katkılarıyla hazırlıyoruz. Amacımız her zaman olduğu gibi hastalıklara neden olacak durumlara dikkat çekmek. Yıllar geçtikçe, deneyimler arttıkça neden hastalandığımızı ve yaşam tarzını biraz değiştirerek sağlıklı yaşamaya devam ettiğimizi daha çok gözlemlemiş olduk. Yine bu gözlemlere dayanarak hastalıklarınız konusunda sorumluluk almanızın, eczacınızla çözüm önerilerini tartışmanızın çok önemli olduğunu söylemek istiyorum.

Bu sayıda tansiyon yüksekliğine farklı bir açıdan bakarak sizler için yazan Uzman Eczacı Burcu Onay’ı okuyacaksınız. İlacın etkinliğini nasıl takip edeceğiniz konusunda size yol gösteriyor. Doktorunuzla ve eczacınızla konuşacağınız önemli bir konu...

Hepatit A, B, C, D, E, G tiplerini Uzm. Eczacı Merve Karaçay yazdı. Yeni ve değişen bilgileri takip edeceğiniz iyi bir yazı oldu.

Uzman Eczacı Neslihan Sungurtaş yazın vazgeçilmezi güneş ışığı ve en temel vitaminlerimizden D vitamini üzerine yazdı. Hem güneş ışınları bize zarar vermesin ve hem de D vitaminimiz yeterli olsun, işte yazıda bulacağınız konu... İdrar kaçırma yaşlar ilerledikçe çoğumuzu ilgilendiren bir konu olmaya başladı. Çaresi egzersiz...

Prof. Dr. Tevfik Yoldemir, bu egzersizleri en yalın anlatım ile dergimize gönderdi. Son derece kolay ve her ortamda yapabileceğiniz hareketler bunlar, sadece deneyin ve alışkanlık haline getirin, emin olun buna değecektir.

Ben, bazı ilaçları kullanırken dikkat etmeniz gereken konuları “Güncel Farmakoloji” kitabından alıntıladım. Tartışmak istediğiniz konular olursa eczacınızla yeniden gözden geçirebilirsiniz.

Tıbbi bitkilerden yapılmış ilaçları ve diğer ürünleri kullanırken öncelikle nelerin önemli olduğunu “A’dan Z’ye Tıbbi Yağlar ve Aromatik Sular” kitabından alıntıladım. Ayrıca, sizler için iki tarif hazırladım. İstediğiniz değişiklikleri yaparak daha farklı lezzetleri yakalayabilirsiniz.

Güzel bir yaz, keyif ile iyi okumalar diliyorum...

Ecz. Asuman Çakıroğlu


bottom of page