top of page

Sevgili Etkin Sağlık Okurları Merhaba

Yeni bir sayı ile yine birlikteyiz...


Eczacılar; mahallelerde, caddelerde, çarşılarda, hastane karşısında yer alan eczanelerinden toplumun sağlıkla ilgili sorunlarına, sorularına cevap verir, ilaçları hastalara sunarlar.


14 Mayıs “Eczacılık Günü”nü kutlarken değerli hocalarımızı anmak istedik. Konuyu bize değerli Prof. Dr. Afife Mat yazdı. Eczacılık Günü nasıl ilan edilmiş, Prof. Dr. Turhan Baytop ve Prof. Dr. Asuman Baytop nasıl çalışmalar yapmışlar, hem fakülte içinde ve aynı zamanda Türkiye’de yetişen bitkileri toplama, keşfetme, halk tababetinde neler oluyor sorusuna cevap arama gibi konuları yine Prof. Dr. Afife Mat bizim için yazdı.


Prof. Dr. Nalan Karabayır uluslararası emzirme danışmanlığı sertifikasına sahip. Kendisi, anne sütü konusundaki bilgilerinin bir kısmını dergimiz aracılığıyla sizler için yazdı. Gelişen teknolojiyle birlikte anne sütünün içeriği giderek daha fazla keşfediliyor ve değeri ortaya çıkıyor. Bu doğal, güzel, değerli besinden bebeklerin çoğunun yararlanmasını sağlamak üzere Etkin Eczacılık Derneği olarak yola çıktık. Eczacılarımızın katılımıyla giderek daha çok anlam kazanacak olan “Anne Sütü Projemiz” için çalışmalarımıza devam ediyoruz.


Yağlı Karaciğer son yıllarda eczanelerimizde en çok rastladığımız konulardan biri. En önemli organımız olan karaciğer yağlanması konusunu Prof. Dr. Kadir Demir yazdı. Karaciğerimizi korumak için bizim de yapacağımız şeyler var; beslenme değişikliği gibi, hareketi artırmak gibi…


Dünyada ve Türkiye’de “Aromaterapi Dernekleri” konusunu Uzm. Ecz. Sevil Ağalar Altınel sizin için yazdı.


Sarı kantaron, hem eczacıların ve hem de toplumun yakından tanıdığı bir bitki ve çok kullanılan yağını sizler için hocalarımız yazdı.


İstanbul Film Festivali başladı, şimdi biletlerimizi alıp film izleme sırası…

Keyifle okuyacağınıza inanarak dergimizi sizlere sunuyoruz.


Ecz. Asuman Çakıroğlu






bottom of page