top of page

Sağlığınız için, eczacınız hep yanınızda!

14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla Etkin Eczacılık Derneği “Sağlığınız için eczacınız hep yanınızda” kampanyasını hayata geçiriyor. Etkin Eczacılık Derneği, eczacıların toplum için sağlık konusunda en kolay erişilebilir, güvenilir bilgi kaynağı olması ve geniş yelpazede verdikleri hizmet sayesinde sağlık sistemine verdikleri katkıya değinerek tüm eczacıların Eczacılar Günü’nü kutluyor.


Ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanıyor. Hastaların sağlık problemleri hakkında ilk olarak temas ettiği ve ilaca erişimlerinde kritik rol oynayan eczacılar, toplum sağlığı bağlamında, omuzlarında büyük bir görev taşıyor.

Etkin Eczacılık Derneği, Eczacılar Günü kapsamında yürüttüğü kampanyalarla, toplum sağlığında eczacının kritik önemdeki rolüne ve sağlık sistemine yaratabileceği değere dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Toplumdaki eczacı algısını ölçmek için Etkin Eczacılık Derneği, Eczacılar Günü dolayısıyla bir de anket yapıyor.


En yakın sağlık danışmanları: eczacılar

Dünyada eczane hizmetleri giderek çeşitlenirken eczacılar artık ilaç sağlayıcısı konumundan daha ileri bir noktaya geçiyor. Eczacının sağlık alanında bir ‘danışman’ olarak konumlandırılması daha etkin hale geliyor. Eczacı artık hastanın/danışanının iyi yaşam yönetiminde daha fazla yer alarak kronik hastalıkları başlamadan engellemeye çalışıyor. En kolay ulaşılabilen sağlık profesyonelleri olan eczacıların, gerek koruyucu sağlık hizmetinde, gerekse kronik hastalıkların yönetiminde yaratacağı katma değer, eczacının sağlık alanındaki rolünü vazgeçilmez kılıyor


Eczacılar koruyucu sağlık hizmetlerinde etkin rol alıyor

Ülke çapında 24 binden fazla eczaneyle hizmet veren eczacılar, randevusuz en kolay erişilebilir sağlık profesyonelleridir. Dünyadaki kamuoyu araştırmalarında da eczacılar en güven duyulan meslek sahipleri arasındadır. Eczane hizmetleri, bilgi, kalite, kanıt temelinde danışanın maksimum faydası gözetilerek verilir. Eczacılar yoğun bir lisans eğitimini tamamlamaları ve ardından mesleki eğitimlerini kesintisiz sürdürmeleriyle de önemli bir bilgi kaynağıdır. İlaç sunmanın yanı sıra, sağlıkla ilgili en güvenilir bilgiyi sunar ve hasta olmanızı engelleyen koruyucu sağlık hizmetlerinde aktif rol alırlar, risk grubunda yer alan danışanlarını doktora yönlendirerek erken teşhise yardımcı olurlar, ilaçlarınızı ve cihazlarınızı doğru kullanmanızı sağlayarak tedavinize değer katarlar Eczacıların koruyucu, önleyici yaklaşımı, sağlık sistemine önemli bir katma değer yaratır, genel sağlık maliyetlerini düşürür, sağlık sisteminin sürdürülebilir olmasına katkı sağlarlar.



bottom of page