top of page

Sağlığın Anahtarı: Hareket etmek ve Doğru Beslenmek!

Günümüzün tehlikesi olan hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme, birçok hastalık için risk arttıran faktörlerin başında geliyor.


Etkin Eczacılık Derneği, bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ve 2016 yılının ikinci koruyucu sağlık kampanyası olan Kilo Kontrolü Kampanyası’nın temasını “Harekete Geç, Doğru Beslen” olarak belirledi ve bu kampanyayla eczacının koruyucu sağlıktaki vazgeçilmez rolünü ve sağlık alanında yaratabileceği katma değerin önemini bu bir kez daha ortaya koymayı hedefledi.


Kilo vermek ve sağlıklı bir kiloda kalmak için zorlayıcı ve sağlıksız diyetlerin işe yaramadığı artık yaygın bilinen bir gerçek. Hem formda kalmak hem de sağlıklı ve enerji dolu olmak için iki anahtar var: hareket etmek ve doğru beslenmek! Etkin Eczacılık Derneği tarafından başlatılan Kilo Kontrolü Kampanyası fazla kilolu, hareketsiz ve sağlıksız beslenen kişilere, Tip 2 Diyabet, KVH ve diğer hastalık risklerinin düşürülmesine yardımcı olmayı; ayrıca hareket ve doğru beslenme ile kilo verememenin altında yatan fizyolojik ve metabolik sebepler hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyor.


Her gün en az 10 bin adım ve dengeli beslenme!


Etkin Eczacılık derneği her gün, açık havada 10.000 adımlık yürüyüş yapılmasını ve yağ, karbonhidrat, protein, mineral, lif, prebiyotik ve probiyotik içeren gıdaların doğru oranlarda tüketilerek bol su içilmesini tavsiye ediyor. Bütün bunlara dikkat etmesine rağmen kilosunu kontrol altına alamayan kişilerin ise hipotiroidizm, uyku yetersizliği, maya mantarı, karnitin yetersizliği, insülin direnci, serotonin eksikliği, besin intoleransı gibi fizyolojik ve özellikle metabolik nedenler konusunda hekim desteği alması gerekiyor.




bottom of page