top of page

Portekiz Ulusal Eczaneler Birliği ziyareti gerçekleştirdik

Portekiz Ulusal Eczaneler Birliği’nin (ANF) davetlisi olarak Lizbon’a gerçekleştirdiğimiz ziyaret, dernekler arası işbirliği ve üyelerimizin yararlanması açısından oldukça yararlı geçti. 1-4 Mayıs arasında yapılan ziyaret kapsamında Portekiz Ulusal Eczaneler Birliği eczaneler için ürettiği hizmetleri ve koruyucu sağlık alanındaki (özellikle diyabet ve aşı konusunda) projelerini tanıttı.

ANF Yönetim Kurulu hazırladıkları Portekiz’deki ilaç pazarı, eczane alanında son yıllarda yaşanan gelişmeler ve eczane sistemi hakkında bilgilendirme sunumunu dinleyicilere sundu; böylelikle Türk ve Portekizli eczacılar arasında oldukça verimli bir fikir alışveriş ortamı sağlandı. Ardından Portekiz Eczane Programı İş Geliştirme Departmanı Başkanı Hugo Maia hazırladığı sunumunu paylaştı. Eczane Hizmetleri Departmanı Başkanı Cristina Santos da gerçekleştirdiği sunumunda eczane hizmetlerinde liderlik ve inovasyon konusunu ele aldı.


Ziyaretimizde ayrıca, katılımcılar dünyaca ünlü Lizbon Eczacılık Müzesi’ni gezerek 5000 yıllık tarihi temsil eden sağlık gereçlerini ve çeşitli ülkelerden 18. 19. ve 20. yüzyıla ait orijinal eczane rekonstrüksiyonlarını görme şansını elde ettiler. Portekizli eczacıların kurduğu bir sanal eczane zinciri örneği olan Holon Group hakkında ayrıntılı bilgi edinen eczacılarımız, bu zincire ait örnek bir eczaneyi ziyaret ederek yeni eczane uygulamaları hakkında fikir edindi.


Üye eczacılarımız seyahatte Portekiz’in kültürel ve turistik mekanlarını da ziyaret etme fırsatı buldular. Cabo’da Roca Feneri’ne düzenlenen gezinin yanı sıra Lizbon’un ünlü restoranlarında lezzetli Portekiz yemeklerinin tadına varmayı da ihmal etmediler.




bottom of page