top of page

Merhaba Etkin Sağlık Okurları

Çok Sevgili Etkin Sağlık Okurları;


Merhaba...


Bu sayımızda farklı bir buluşma yaşandı; yazarlarımızdan gelen yazılar, gebelik, anne ve bebek üzerinde yoğunlaştı. Tam da bu sırada, önce derneğimiz üyesi pilot eczanelerde başlayıp, sonra diğer eczanelere de yayılacak olan Anne Sütü projemizden sizlere söz edecektik. Anneler Günü ve Eczacılık Günü, mayıs ayı içinde kutlanıyor. Böylece projemiz ve bu özel günler çok güzel bir şekilde örtüştü.


Hamilelik öncesi beslenme ve yaşam tarzı ile genlerimizde epigenetik değişimler olabiliyor. Annenin ya da anneannenin beslenmesinin ve hayat tarzının, bebeğin sağlığını etkilediğini uzmanlar açıklamaya devam ediyorlar. Planlı hamilelikte anne ve babanın beslenmesi, bebeğin anne karnında gelişmesini ve zamanında doğmasını sağlayacak kadar önemli olabiliyor.


Eczaneler, birinci basamak sağlık kuruluşları olarak tanımlanmışlardır. Eczacılara düşen önemli görevlerin başında halk sağlığını koruyucu çalışmalar yapmak ve ilaçların doğru kullanımını sağlamak gelmektedir. Hamilelik öncesi, sırası ve sonrası ile ilk bebeklik dönemlerinde yapılacak bazı şeyler, bireyin sağlığının çocuklukta ve erişkinlikte daha iyi olmasına yardımcı olacaktır. Bugünler bir daha geri gelmeyeceği için, elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce hamilelik öncesinden başlayarak anne adayları ve annelere yardımcı olmayı amaç edindik.


Derginin içeriğinde tüm bu bilgileri bulacaksınız. Daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için el ele verip bilgilerimizi paylaşalım. Duyan duymayana haber versin, birlikte güzel şeyler yapalım.


Yanlışlarımız varsa düzeltelim. Doğum gibi, anne sütü gibi doğal şeylerin, doğasında seyrine yardımcı olalım.


Dergimizin içeriğini beğeneceğinizi umuyoruz.


Dergi ekibi olarak sevgili annelerin 8 Mayıs Anneler Günü’nü kutluyoruz. Sevgili meslektaşlarımızın da 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutluyoruz.


Keyifli okumalar diliyorum,


Ecz. Asuman Çakıroğlu




bottom of page