top of page

Sevgili Etkin Sağlık Okurları Merhaba

Sizler için hazırladığımız yepyeni bir sayı ile yeniden buluşuyoruz.


Hastalıklardan korunma konusunda eczacınıza danışınız. Bu kış nasıl bir yol izlemeliyiz ki hastalanmayalım?


Bu arada en önemli koruyucumuz aşılar. Bu sayıda Prof. Dr. Esin Şenol aşılarla ve Covid-19 hastalığı ile ilgili bizlere bir sunum yaptı. Sunumundan aldığımız notları sizinle paylaşıyoruz. Yararlanacağınızı umuyorum.


Yine kış hastalıklarından öksürük ile ilgili derlemeyi Ecz. Burcu Onay yaptı. Prof. Dr. Bülent Karadağ’ın konuşmasından. Öksürük bir savunma refleksidir ancak günde ne kadar öksürmek normaldir?


Op. Dr. Tülay Egeli, spontan doğuma (vaginal doğum ve diğer adı ile normal doğuma) hazırlanmak için zihin beden uyumuna dikkat çeken önemli bir yazı hazırladı. Bu konuyu her yönüyle anlattı. Okuduğunuzda farkındalıklarınızın daha da arttığını göreceksiniz.


Bu sayımızdan itibaren annelerden emzirme hikayeleri yayınlayacağız. Emzirme hikayelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.


Genital hijyen konusunu Prof. Dr. Tevfik Yoldemir yazdı. Basit birkaç uygulama ile hijyeni sağlarken vagina ekosistemini de bozmamış oluruz.


Mide bulantısına iyi gelen yiyecekleri Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger hazırladı. Bildiğimiz bazı yiyecekleri zevkle yemenin dışında bulantıya da iyi gelebileceklerini keşfetmenin tam zamanı.


Uzman Ecz. Sevil Ağalar Altınel, soğuk algınlığında bitkilerden ve aromaterapiden nasıl yararlanacağız, neyi nasıl kullanacağız tek tek açıkladı.


Herkese iyi okumalar diliyorum.


EtkinSağlık Dergisi; Etkin Eczacılık Derneği üyesi eczanelerde, https://www.etkineczacilik.org/etkin-saglik adresinde ve Turkcell Dergilik uygulamasında...


Ecz. Asuman Çakıroğlu



bottom of page