top of page

Etkin Sağlık - Sayı 48 (Ekim Kasım 2021)

Yeni bir sayıdan merhaba,


Bu sayıda, en önemli mesleklerden biri olan öğretmenlerin gününü kutluyoruz.


Türkiye’de her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 Atatürk Yılı’nda Kenan Evren tarafından Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. Öğretmenlik, bir ulusun geleceğini hazırlayan kutsal bir meslektir.


Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, yetiştireceği tüm öğrencilerin ülkelerine faydalı birer vatandaş olmasını dileriz. Ayrıca Latin alfabesi kullanmamızın 93. Yılını hatırlatıyoruz. Kanun, 3 Kasım 1928 günü Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yasanın kabulüyle o güne kadar kullanılan Arap harfleri esaslı Osmanlı alfabesinin resmiyeti son buldu ve Latin harflerini esas alan Türk alfabesi yürürlüğe kondu.


Hepimizin ilgisini çekeceğini düşündüğüm nörobeslenme konusunu Prof. Dr. Fatih Yıldız’dan okuyacağız.


Yaz bitti. Sonbahara girerken yavaş yavaş vücudumuza bakmanın da zamanı geldi. Yağlı karaciğer problemleri dikkat etmemiz gereken önemli bir konu. Ayrıntıları okumanızı tavsiye ederim.


Diş hekimleri haftası sebebi ile hem diş hekimlerimizin gününü kutlar hem de ağız bakımı ile bilgili bizi bilgilendiren Uzm. Dr. Ece Tatar Sidar’a teşekkür ederiz.


Vitiligo zor bir hastalık, bu hastalığa bu sayıda yer verdik. Önemsenmeyen ya da utanılan bir konu olan kadın cinsel organlarını Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Seçil Günay Avcı sizler için yazdı.


Covid-19 ile ilgili son gelişmeler ve daha fazlasını dergimizin bu sayısında bulabilirsiniz.


Keyifli okumalar…


Ecz. Nergis Beyazıt KALKAN




bottom of page