top of page

Etkin Eczacılar olarak, II. Ulusal Eczacılık Öğrenci Kongresindeydik!

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen II. Ulusal Eczacılık Öğrenci Kongresi’nde Etkin Eczacılar Derneği’ni temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Ayşegül Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyemiz Z. Almıla Öztosun yer aldı. Öğrenciler ile verimli bir buluşmaya ev sahipliği yapan kongrede, eczacılık uygulamaları, eczacılığın geleceği gibi konularda yapılan oturumlarla sorular alındı ve tartışmalar yapıldı.

Eczacılık eğitimi alan öğrencilerin, eczacılık standartları konusunda bilgilendirildiği kongrede, çok sayıda tecrübeli eczacı ve öğretim üyeleri deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Eczacılıkta uzmanlık sınavı hakkında bilgi alan öğrenciler, ilaç sektöründen yöneticilerle de buluştu. Girişimcilik, pazarlama gibi mesleki gelişime yönelik oturumların bulunduğu etkinlikte, akılcı ilaç kullanımı, farmakovijilans, üretim ve Ar-Ge, farmakoekonomi, kişiye özel ilaçlar, dermokozmetik seçimi gibi konular da ele alındı. Etkinlikte eczacılık mesleğine adım attıktan sonra da sürekli kişisel ve mesleki gelişimin önemi vurgulandı.




bottom of page