top of page

Etkin Eczacılık Derneği "FIP Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Dünya Haritası"nda!

Etkin Eczacılık Derneği üyeleri olarak bizler, birinci basamak sağlık hizmet sunumu çerçevesinde eczacılarımızın kadınları hamilelik ve emzirme döneminde güçlendirmesi ve Dünya Sağlık Örgütü’nün hedefi doğrultusunda, ülkemizde emzirme oranlarının artmasına katkı vermek amacıyla ‘Bebeğinizin Sağlığı Sütünüzde Saklı’ temalı ‘Anne Sütü Projesi’ni hayata geçirdik.


Bugün, Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler'in 2018 yılında birinci basamak sağlık hizmetleri aracılığıyla evrensel sağlık kapsamına katkıda bulunmak üzere hazırladığı Astana Bildirgesi'nin dördüncü yıldönümü.


Uluslararası Eczacılık Federasyonu FIP, bu yıldönümünü, dünya çapında 27 farklı ülkeden meslektaşları tarafından paylaşılan ve Birinci Basamak Sağlık Hizmetin’ de proje örneklerini gösteren “FIP, Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Dünya Haritası”nı başlatarak kutluyor.


Etkin Eczacılık Derneği olarak her çocuğun hayata en iyi başlangıcı yapmasına katkı sağlamak ve toplumun daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmasını desteklemek amacıyla başlattığımız bu projenin Astana Deklarasyonu’nun dördüncü yıldönümünde, Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun ‘Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Dünya Haritası’nda yer almasından ve bunu sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Derneğimizin ülke eczacılığına ve toplum sağlığına hizmetleri aynı anlayış ve aynı meslek vizyonuyla yeni projelerle devam edecektir.


FIP Hesabında Yayınlanan İngilizce Video:


Derneğimiz Hesabında Yayınlanan Türkçe Altyazılı Video




Saygılarımızla,


Yönetim Kurulumuz adına,


Uzm. Ecz. Hümeyra Laçin

Etkin Eczacılık Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı


Proje Ekibi

  • Ecz. Asuman Çakıroğlu

  • Uzm. Ecz. Burcu Onay

  • Ecz. Ceyhun Kabahasanoğlu

bottom of page