ONLINE SEMİNER: Afet Döneminde Stabilizasyon ve Öz-regülasyon
15 Mar Çar
|ZOOM
19 Mart Pazar akşamı Zoom üzerinden Saat: 20.00-22.00 arasında Somatik Deneyimleme Türkiye Gönüllü Ekibi tarafından “Afet Döneminde Stabilizasyon ve Öz-regülasyon” konulu bir terapi çalışması gerçekleştirilecektir.
Saat ve Yer
15 Mar 2023 20:00 – 22:00
ZOOM
Etkinlik Hakkında
Üyemiz Ecz. Pınar Şaylan’ın Moderatörlüğünde, Sosyolog ve Beden Terapisti Defne Erdur ve Kinik Psikolog Prof. Dr. Sena Müderrisoğlu’nu dinleyeceğimiz bu buluşmamıza tüm üyelerimizi bekleriz.
Bu buluşmanın amacı, içinden geçmekte olduğumuz zorlu afet sürecinde; bizi derinden üzen, kaygılarımızı tetikleyen, alışık olmadığımız garip bir yoğunluğa ve tükenmişliğe iten bu günlerde bir an durup kendimizi dinlemek ve biraz olsun dengelenebilmek.
Gündelik hayatımıza devam edebilmek ve işlevsel olabilmek, uzun sürecek bu sıkıntılı dönemle baş edebilmek adına birlikte basit ve tekrarlanabilir pratik egzersizler gerçekleştireceğiz. Böylece sinir sistemimizi, dolayısıyla duygu ve düşünce akışımızı da sakinleştirebilmeyi hedefliyor olacağız.
Bu deneyimleme esnasında Somatik Deneyimleme yaklaşımı ışığında çalışacak, kendimizi iyi ve güvende hissettiren iç ve dış kaynaklarımızı da keşfedip not edeceğiz.
NOT: Zoom linki Pazar günü paylaşılacaktır.
KONUŞMACILAR:
Defne Erdur- SOSYOLOG VE Beden Terapisti
Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Lisans ve Yüksek Lisans; MSGSÜ Konservatuvarı Modern Dans ASD Doktora mezunudur. Uludağ Üni. Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı & Aura Psikoterapi Merkezi ortak programı “Sanatla Terapi ve Yaratıcılık” eğitimini 2010 yılında (tezsiz) tamamlamıştır. Fachverband Deutscher Heilpraktiker, Sunshine Network ve MEB sertifikalı beden terapistidir. 2016’da Somatik Deneyimleme Travma Çözümleme ve Stres Yönetimi eğitim programını ve sertifikasyon sürecini; 2018’de Raja Selvam ile Integral Somatik Psikoloji programını ve sertifikasyonunu, 2019’da Ariel Giarretto ile Tam Bedensellik eğitimini tamamlamıştır. Peter A. Levine, Diane Poole Heller, Sarah Zorica Mitic gibi ustalardan travma alanında ileri seviye eğitimler almıştır.
Geliştirdiği “Her Be(de)n Bilir” atölyesi 2. Avrupa SE Konferansı’nda yer almıştır. Bu atölye ve benzer hareket çalışmalarıyla 20 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde, farklı ihtiyaç gruplarına yönelik eğitsel ve sağaltım grup çalışmaları gerçekleştirmektedir. Türkiye, Romanya, Macaristan, ve Fransa’da SE ve ISP Programlarında kıdemli asistanlık yapmaktadır. 2021’de SE International Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş ve SE Ukraine Task Force kurucuları arasında yer almıştır.
Prof. Dr. Serra Müderrisoğlu- Klinik Psikolog
Klinik psikoloji doktora eğitimini Boston Üniversitesi’nde, doktora sonrası Klinik çalışmalarını Cambridge Hastane’sinde tamamladıktan sonra 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümüne tam zamanlı öğretim üyesi olarak katılmıştır. 2000-2022 yılları arasındaki başlıca akademik çalışmaları zor koşullarda yaşayan çocukların psikososyal gelişimine ilişkin olup, bu konuda çeşitli önleyici uygulama programları geliştirmiştir. Tüm bu uygulama ve araştırma konularını sosyal politika çalışmaları ile birleştirmiştir. Hak temelli özellikle çocuklarla çalışan STK’larla çalışmış olup, alana yeni katılan gönüllülerin eğitimlerine uzun yıllar destek vermiştir. Klinik psikoloji alanına yönelik olarak Türk Psikologlar Derneği’nin Etik Yönetmeliği üzerinde çalışan ekip içinde yer almıştır.
Doktora eğitiminde almış olduğu yetişkinlerle psikodinamik psikoterapi eğitimine ek olarak travmanın bedendeki izdüşümlerini dönüştürme alanı açan Somatik Deneyimleme ve Integral Somatik Psikoloji yaklaşımlarında uygulayıcı olmuştur Somatik Experiencing International ve EASE (European Association for Somatic Experiencing) tarafından akredite edilmiş Somatik Deneyimleme yaklaşımının uygulayıcısıdır. 2022 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden emekli olarak, tam zamanlı klinik çalışmalara ağırlık vermektedir.